‘Het is fijn om in een toekomstbestendig huis te wonen’

12 februari 2019 – Aan de centrumzijde van Maankwartier komt langzaam leven in de brouwerij. Na de opening van sportschool Clever Fit en parkeergarage Maankwartier-Centrum trekken nu ook de eerste bewoners in. Zoals Linda Schrader en Ruud Theunissen met hun dochtertje Arya. Het gezin woonde twee jaar in een appartement aan het Maanplein; hier werd Arya geboren als eerste ‘Maankwartier-baby’. Al die tijd hadden ze hun pijlen gericht op een appartement in Zuid. Daar zijn ze twee weken geleden ingetrokken.

Adembenemend

Het uitzicht vanaf de zevende etage is adembenemend. Linda en Ruud kijken uit over de Royal, SCHUNCK* en de Pancratiuskerk maar ook het busstation, het spoor en een groot deel van Parkstad. Daar raak je niet snel op uitgekeken. “Het is nu nog grauw en grijs weer, maar stel je dit uitzicht eens voor in het voorjaar, als alles groeit en bloeit,” lacht Linda. Ruud vult aan: “Het is nu al fantastisch. En dan komt er ook nog een parkje pal onder onze neus. Het wordt schitterend.”

Centraal maar toch rustig

Het appartement is zeer ruim met drie slaapkamers en plafonds van ruim drie meter hoog. Het mooiste aan het appartement vindt Ruud toch wel het licht. “Er komt veel mooi licht binnen, dat is echt genieten. Maar verder ben ik ook zeer tevreden over het uitzicht, en dat we midden in het centrum wonen. We hebben hier echt alles bij de hand.” Linda vertelt dat het er tegelijkertijd zo heerlijk stil is. “De appartementen zijn goed geïsoleerd en duurzaam door het gebruik van mijnwater. Het is fijn om in een toekomstbestendig huis te wonen.”

Kijkje nemen

Ruud heeft al aardig wat nieuwe buren ontmoet. “Stuk voor stuk allemaal heel aardige mensen. We komen elkaar in de lift tegen, maken een praatje over wie waar gaat wonen. Sommige mensen vragen dan of ze boven mogen komen kijken. Natuurlijk mag dat van ons. Een leuke manier om met iedereen in contact te komen. Ook dat draagt bij aan een fijn woonklimaat.”

Relaxed

Zowel Linda als Ruud komen niet uit Limburg. Linda komt oorspronkelijk uit het Westland en woonde in Breda, Ruud woonde onder meer in Rotterdam. Je zou denken dat wonen in Heerlen dan even wennen is. Maar integendeel! Linda, die voor Ruud naar Heerlen kwam: “We woonden aanvankelijk op de Valkenburgerweg en ik vond het hier eigenlijk meteen relaxed. Een leuk centrum, fijne mensen, alles bij de hand. Maar ook met heuvels om hard te lopen. Toen ik hier pas woonde, had ik eigenlijk continu een vakantiegevoel!”

Boost

Zowel Ruud als Linda werken in een communicatiefunctie bij Defensie. Ze zijn beide erg begaan met Heerlen. Ruud: “Deze stad is gegroeid en heeft zoveel te bieden. Kijk naar hoe goed het gaat met het theater. Neem de murals en Maankwartier: iedere dag zien we mensen rondlopen die hierheen komen omdat ze het eens met eigen ogen willen zien. Maar ook de voltooiing van de Buitenring en de ondertunneling van Maastricht geven onze regio een flinke boost. Maar het kan – en moet – nog beter. Dat bereiken we onder meer door nu eens echt samen te gaan werken. En niet alleen in Parkstad, maar ook ver daarbuiten. In tegenstelling tot de Randstad, grenzen wij aan Europa. Dat biedt zoveel potentie, daar moeten we echt gebruik van maken!”