Vader van de maan

Een bos warrig grijs haar, dikke gebreide trui, helderblauwe ogen die niets ontgaan en een huis waar de creativiteit uit elke kamer spat. Een kunstenaar in hart en ziel: Michel Huisman, bevlogen ontwerper van Maankwartier.

Schetsen, voorwerpen, tekeningen, maquettes, muziekinstrumenten, bijzondere versieringen in een rommelig geheel bijeen gepakt in een huis waar alle hoeken en gaten kunst ademen maken het beeld van de kunstenaar compleet.

Van zichzelf zegt hij niet ‘het zonnetje in huis te zijn’ en ‘tamelijk somber werk’ te maken. Zijn werk wordt dan ook meestal niet door particulieren gekocht, maar wel door vele verzamelaars en verschillende musea. Zo maakt hij o.a. allerlei bijzondere machines waarmee je je van de wereld kunt afsluiten door letterlijk via het kunstwerk in een andere wereld te kruipen, vol fantasierijke of mooie geluiden en muziek. “Zo kun je je eigen droomwereld creëren. Een voorbijganger ziet jou dat echter doen. En zo zijn er op dat moment twee realiteiten.” Juist deze Michel Huisman heeft nu voor Heerlen een nieuw hart ontworpen waarmee de stad ook een eigen droomwereld krijgt: Maankwartier.