Dag van de Bouw 2 juni 2018: Maankwartier weer van de partij!

4 april 2018 – Ja zeker! Ook dit jaar doen we weer mee met de landelijke Dag van de Bouw. Wilt u de bouw wel eens beter bekijken? Kom langs op zaterdag 2 juni tussen 10.00 en 16.00 uur.

Wat gaan we allemaal doen?!

U kunt deze dag voor het eerst vanuit Zuid via de Plaat naar het Maanplein. En andersom natuurlijk. Uniek moment, want deze interwijkverbinding gaat pas in september open.

ZUIDKANT

Aan de Zuidkant (bij het Stationsplein) wordt u hartelijk ontvangen door ons welkomstteam van Weller en de gemeente Heerlen. Kinderen kunnen zich hier laten schminken of een glittertattoo zetten. Maar ook als een stoere Bob de Bouwer zelf op de graafmachine. Ook zal een van de ondernemers in Maankwartier zich presenteren. Verder is er livemuziek! Van 11.00 tot 15.00 uur van Bolton & Jeninga (singer-songwriters)en van 15.00 tot 18.00 uur door Solid Three (semi-akoestisch). Tevens start hier ieder uur een rondleiding.

PLAAT

Wandel de plaat op en geniet bovenaan de hellingbaan van het mooie uitzicht over Heerlen. Fotomomentje! Neem vervolgens op de plaat een kijkje in de commerciële ruimtes die daar gebouwd worden.

NOORD

Op het Maanplein wordt u ontvangen door een enthousiast team van 16 Maanplein-bewoners. Ze schenken een kopje koffie of een glaasje ranja voor de kleintjes vanuit Maanplein 29. Ook organiseren ze op het Maanplein allerlei leuke spellen voor jong en oud. Kinderen kunnen hier als een echte bouwer op de foto. Ook hier is er livemuziek, georganiseerd door SCHUNCK* muziekschool:

12.30-13.30 uur: Vitz Kids (kinder Big Band)
14.00-15.00 uur: Lift (cover pop/rock)
15.15-16.15 uur: Bluesband (blues

Rondleidingen

Aan de zuidkant start ieder uur een rondleiding door Maankwartier én Mijnwater: om 10, 11, 12, 13, 14 en 15 uur. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs. Verzamelen bij het verzamelpunt bij de ingang van de bouwplaats.

Mijnwaterenergiecentrale

U kunt vandaag ook de Mijnwaterenergiecentrale bezoeken. Dat kan echter alleen via een rondleiding, omdat de ingang via de gebouwen niet zo bereikbaar is. Sluit u dus tijdig aan.

Bob de Bouwer

Natuurlijk, ook Bob de Bouwer is vandaag present. Hij loopt de hele dag rond in Maankwartier. Gaat u ook op de foto met Bob?

Impressie 2017

Hieronder een kleine impressie van De Dag van de Bouw 2017 of bekijk de video-impressie.

Volg het laatste nieuws ook via: Facebook.