'In Maankwartier komen verleden en heden samen'

Op 2 november was het jaarlijkse COBc-congres in Heerlen. Ook Maankwartier stond op het programma: met een presentatie van Michel Huisman en twee rondleidingen. We vroegen de bezoekers wat ze van Maankwartier vinden.

Over het COBc

Het Centraal Overleg Bouwconstructies is de gezaghebbende organisatie op het domein van de constructieve veiligheid. Bijna alle gemeentelijke constructeurs zijn aangesloten bij dit expertisenetwerk. Het Centraal Overleg Bouwconstructies heeft als doelstelling het bespreken van de constructieve aspecten van bouw- en funderingsconstructies en plaatst deze op de landelijke agenda’s van bouwpartners.

Bouwen, beleven en verbinden

Michel gaf een presentatie en leidde vervolgens twee keer een groep constructeurs door Maankwartier.

Maar wat vonden ze van het project? Cynthia van Beek van de gemeente Leiden heeft genoten van het boeiende verhaal van Michel Huisman. “Mooi hoe in Maankwartier het verleden en het heden samenkomen.”

Wico Ankersmit, directeur Vereniging Bouw & Woningtoezicht, noemt Maankwartier als mogelijk rijksmonument van de toekomst. “In Maankwartier komen bouwen, beleven en verbinden samen.”

Joop van Leeuwen van de gemeente Almere en voorzitter COBc noemt Maankwartier een gedurfd project. “Het is stoer om te zien hoe Heerlen het durft om deze stad een nieuw elan te geven.”

Paul Oomen uit Oosterhout (van de branchevereniging TIS) vindt het prachtig om te zien hoe de kunstenaar zijn drang naar het verleden, zijn jeugd en de mooie tijden van Heerlen, wil terugbrengen. “Om zo de mooie jaren van Heerlen weer te laten herleven.”