Kleinkunst in Heerlen en Maankwartier

6 augustus 2017 – Op zondag 13 augustus opent om 14.00 uur de tweede editie van Kleinkunst aan het Betapleintje bij Lokaal 25. Kleinkunst is een kunstproject in de Heerlense openbare ruimte waar jonge kunstenaars hun werk presenteren.

Na de officiële opening kunt u volop genieten van het prachtige werk van getalenteerde deelnemers uit Heerlen en omstreken op verschillende locaties.

Maanplein 12

Eén van locaties is Maanplein 12. De plek waar de Heerlense kunstenaar Lars Ickenroth nog tot en met 15 september zijn werken tentoonstelt. Lars heeft ook de inmiddels welbekende kleurrijke Maankwartier-mural Metamorfose aan het Stationsplein gemaakt.

Slaap en dromen

We vroegen Lars naar de reden dat hij voor Maankwartier koos als tijdelijke expositieruimte. Lars: “ Ik zocht een speciale locatie die past bij de inhoud van mijn werk. Mijn schilderijen en tekeningen hebben allemaal met slaap en dromen te maken. De connectie met de maan is dan ook snel gemaakt. Daarnaast is het Maankwartier voor mij een wonderlijk project. De visie van een kunstenaar is daadwerkelijk in het echt neergezet. Het is voorbestemd om daar een tijdje onderdeel van uit te kunnen maken en de sfeer van het gebouw op te nemen. Daarnaast heeft de ruimte die ik heb gekozen een groot raam met de hele dag licht uit het noorden, ideaal om bij te schilderen.”

Komt u kijken?

Op zondagen is Lars in zijn tijdelijke expositieruimte aanwezig. U bent van harte uitgenodigd om tussen 14.00 en 17.00 naar zijn kunstwerken te komen kijken.