Over Maankwartier

Hoe zit het ook alweer? Hieronder veel gestelde vragen over Maankwartier en de juiste antwoorden.

Hoeveel kost Maankwartier? En wat betaalt de gemeente Heerlen?

Het totale project kent een investering van circa 180 miljoen. Hiervan is het aandeel van de gemeente Heerlen 59,9 miljoen en het kost de gemeente Heerlen 10 miljoen. De rest (49,9 miljoen) komt uit grondopbrengsten, bijdragen van derden, bijdragen provincie/rijksoverheid en overige exploitatiebijdragen. Het merendeel van de investeringen (66,7%) komt van private en commerciƫle partijen: Volker Wessels/Jongen, Weller Vastgoed Ontwikkeling en de Duitse belegger. Zij investeren specifiek in Maankwartier.

Draagt Maankwartier bij aan de leegstand van Heerlen?

Nee, de ondernemers die in Maankwartier een ruimte hebben gehuurd of gekocht, zijn geen verplaatsers vanuit de stad. Het betreft onder meer nieuwe ondernemers die een winkel openen, sommigen zelfs met een geheel nieuw concept.

Hoe staat het met de afzet en verhuur van winkels en kantoren?

Goed, de parkeergarages noord en zuid, het hotel, de supermarkt en alle kantoren zijn verkocht. Het beschikbare winkelvolume is voor twee derde ingevuld. Bedenk daarbij dat de bouw aan de zuidkant nog niet eens is begonnen.

Komt er een hotel?

Ja, woningcorporatie Weller heeft een investeerder gevonden die in Maankwartier de perfecte locatie ziet voor een nieuw viersterren hotel. De contracten zijn getekend. Het betreft een Duitse investeerder die internationaal actief is in de vastgoedmarkt, waaronder hotels.

Het Grand Hotel doet net de deuren dicht. Is er dan wel behoefte aan een nieuw hotel in Heerlen?

Het Grand Hotel was waarschijnlijk zodanig verouderd dat het niet meer voldeed aan de wensen van de hedendaagse hotelgast. Het Maanhotel wordt een unieke plek om te verblijven. Het hotel past bij het multifunctionele karakter van het nieuwe stationsgebied. Er worden allerlei aantrekkelijke faciliteiten geboden, waaronder sauna/wellness, restaurant en vergaderfaciliteiten.

Hoeveel woningen zijn er verkocht en verhuurd?

Er komen in totaal 112 huur- en koopwoningen. De 10 huurwoningen van fase 1 (Noord) zijn allemaal verhuurd en de wachtlijst voor de overige huurwoningen wordt groter. Alle koopwoningen en luxe huurwoningen vindt u op www.woneninmaankwartier.nl. Hier ziet u welke woningen zijn verkocht, een optie op zijn genomen en welke vrij zijn. Mochten er onverhoopt toch onverkochte woningen overblijven, dan gaan ze in de verhuur. Kortom, de woningen komen altijd vol.

Vragen?

Heeft u hier vragen over? Of andere vragen over Maankwartier? Neem gerust contact op. Mail naar info@maankwartier.nl