Eerste deel poster art hangt!

Het eerste deel van de poster art hangt aan de schutting richting busstation. We kunnen niet wachten op het eindresultaat! Over twee weken wordt een volgend gedeelte gemonteerd.

De ontwerpen zijn gemaakt door kunstenaar Christiano Reis. Hij is 42 jaar, komt uit Rio de Janeiro (Brazilië) en woont in een van de favela’s. Hij heeft de kunst aangegrepen om iets van zijn leven te maken, om zijn kinderen een betere toekomst te kunnen geven. Christiano: “I’ve got inspired by the moon itself and the neighbors living around the complex/building Maankwartier.”

Poster art

De mensen die in het ontwerp zijn verwerkt, zijn eerder gefotografeerd in de pop up photo booth. Voorbijgangers zijn toen gevraagd of ze het leuk vonden om onderdeel uit te maken van het ontwerp.

Beleving

Uit onderzoek van NS is gebleken dat de reizigersbeleving bij het tijdelijke station Heerlen voor verbetering vatbaar is. Daarom zijn de bouwhekken vervangen door houten schuttingen. Deze zijn tevens voorzien van extra verlichting. Er komt ook nog extra bewegwijzering, zodra alle posters zijn bevestigd.